Jönköpings kommun

Se Poltergeist - en hyllad 40-åring!

En flicka med blonda flätor sitter framför tvn som brusar.

För 40 år sen föddes en av de största skräckklassikerna i modern tid - komplett med clown, flimrande tv-apparat och skelett i pool. Under filmfestivalen kan du uppleva den på bio igen med ett nördigt intro av Filmoraklet och Janne Fantastic!

Tobe Hooper (Motorsågsmassakern, 1974) står som regissör, men ryktet säger att Steven Spielberg gav en stor hjälpande hand. I denna filmklassiker placeras en klassisk spökhistoria i förortens soliga Kalifornien. Fastighetsmäklaren Steve har precis flyttat med familjen till ett nybyggt område när idyllen sakta börjar krackelera. Det som först ser ut som ett fascinerande möte med det övernaturliga, blir snart deras värsta mardröm. Poltergeist blev Oscarsnominerad för bästa ljudklippning, bästa visuella effekter och bästa originalmusik.

Visningen kommer inledas med ett härligt nördigt digitalt intro om Poltergeist och förbannelsen som vilar över filmen. Mannen bakom Filmoraklet är Johan Lundström, filmkritiker från SVT:s Gokväll och Janne Fantastic är Janne Widmark, filmare och storyboard-artist.

Arrangeras i samarbete med:

Logotyp Värnamo Filmhistoriska Festival