Jönköpings kommun

Biografer & visningsplatser


Birkagårdens Folkets Hus, fasad

Birkagårdens Folkets hus

Kommunens nyaste biograftillskott hittar du mitt i Österängens centrum. En nyinredd toppmodern biograf. Stadsbuss nr 1 trafikerar busshållsplatsen nedanför.

En biosalong med blå stolar och blå väggar och tak.

Biograf Fokus
Festivalens huvudbiograf i Stadsbiblioteket, Jönköping med 166 platser. Entrén till Biograf Fokus ligger mitt emot hissarna i foajén. Buss nr 1, 2, 3, 11, 17 och 112 stannar på hållplatsen utanför.

Folkets Bio Jönköping

Folkets Bio

Huserar med 106 platser i Teaterbion i Kulturhuset. Gå in i entrén vid fiket och sväng in första vänster. Buss nr 1, 17, 124, 250 stannar på hållplatsen utanför.

Grennabion, salong

Grennabion, Gränna

Grenna Bio ligger centralt vid Torget i Gränna och har en busshållplats precis nedanför där bussarna 120, 121 och 122 passerar. Salongen har plats för 250 besökare, så det finns alltid plats! Bion drivs av Föreningen Grenna Kulturgård.

Öbion Visingsö

Öbion, Visingsö

I bygdegården har "Öa" sin egen biograf som drivs ideellt av Visingsö Bygdegårdsförening. Öbion är en modern digital biograf med nyinstallerad laseprojektor och påkostad ljud. Om du inte har turen att bo på ön, får du istället nöjet att ta färjan till filmfestivalens visningar där!

Bild på exteriören av Kristine Kyrka

Kristine kyrka

Med sitt katedralliknande kyrkorum blir det en särskild upplevelse att se film på duk här! Närmaste busshållsplats är Stadsbiblioteket som trafikeras av de flesta busslinjer.

Med reservation för eventuella trafikomledningar i busstrafiken!