Jönköpings kommun

Affektfilm gästar festivalen

En man och en kvinna sitter vid ett bord i läkarrockar. Kvinnan har en cigarett i munnen.

Foto: Caitlin Ricaud

Se Affektfilms senaste filmer Sockerexperimentet och Desertören samt möt John Tornblad, Johan Fågelström och Benny Gustafsson vid visningarna!

Svenska independentfilmarna Affektfilm med producenten Johan Fågelström och regissören John Tornblad i spetsen, producerar historiska dokumentärer om fängslande livsöden. Tillsammans med ljudläggaren Benny Gustafsson kommer de gästa festivalen, visa sina två senaste filmer Sockerexperimentet och Desertören och berätta om processen.

I senaste filmen Sockerexperimentet utforskas historien om Vipeholmsanstalten i Lund och de experiment som utfördes på mentalt och fysiskt handikappade patienter, för att undersöka sockrets påverkan på tänderna. Filmen är en underdog historia om de svaga i samhället som fick utsättas för hemska övergrepp för att den breda massan skulle få bättre tandhälsa.

Desertören och handlar om en deserterande soldat som grips och döms till döden. Hans enda väg till frihet är att övertyga domaren om att han inte hade något val. Hans berättelse om skogsväsen får hela rättssalen att häpna.

Affektfilm har tidigare producerat filmerna Tjuvjägaren och Falks grav.

I kortfilmsprogrammet på Asecs kan du också se kortfilmen Alla med bruna ögon ställer sig upp av Affektfilm.

Läs mer om Affektfilm här! Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.